DKK 600,00

Luksus nytårs vinmenu

31.12.2014 kl. 12:00 Gastro & Vino, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 600,00

Vi har sammensat noget af det bedste vin fra vores vinimport til årets nytårsmenu.

Er du til gode håndværksvine fra små unikke vinmagere der laver terrior bestemte vine. Personlige vine der gør en forskel til årets nytårsmenu. Vi har sammensat fire på hver deres måde topvine for deres region og så til en rigtig fair pris for god kvalitet. Ingen fake førpris. Den rene vare både i glasset og prisen. Denne vinmenu rækker fint til 3-5 personer.

Cava Brut Natur Gran Riserva 2011 fra Tuttu Saus. Blandt de allerbedste spanske bobler vi har smagt. Økologisk velproduceret, nuanceret og med en sjælden flot elegance der går hånd i hånd med druemost der emmer af noter som brødkrummer, ristet brød, mørk

Roero Arneis 2012 - Fabrizio Battaglino (Piemonte) Med denne lokale arneis drue har vores Piemonte producent Fabrizio Battaglino ramt plet. Perfekt vin til hvid havfisk. Elegant, frugtig og med en underespillet men fin frugtsyre er denne vin i særklasse. Den italienske vinguide Gambero Rosso kårede vinen som årets bedste hvidvin til prisen. Fabrizio skifted arbejdstøjet ud og tog til Rom for at modtage hæderen for denne flotte udgave af hans Roero Arneis. Vi var glade for at han inden nåede at sende os knap en palle af vinen.

Chianti Classico Riserva 2010 - Candialle (Panzano/Toscana) Jeg ved ikke hvorfor vi altid finder vinmagere der elsker at bryde regler og arbejder med undtagelser. Denne Chianti Classico er faktisk en Riserva rent teknisk. Ren sangiovese fra bedste biodynamiske vinmarker. Elegant, rafineret og kraftfuld på samme tid. Et fuldendt glas til mørke vinteraftner. Ren glæde i glasset. Jarkko og Josephin har en af områdets mindste vingårde hvor der årligt laves godt 25.000 flasker med kærlighed og passion.

Moscato Stramatura - F.lli. Rabino (Roero/Piemnote)

Med blot 850 flasker af denne søde vin er vi ude i noget der næsten ikke burde være muligt. Vi har været heldige at råde over 72 af de gyldne søde dråber. Andrea Rabino laver klassiske Piemonte vine fra en af områdets ældste vingårde. Denne søde og elegante vin er et udslag af at døtrene er ved at tage over. De bedste druer fra Moscato vinrækkerne får lov til at hænge lidt længere tid og overmodnes en smule inden de får en yderligere tørring på vingården. Vinen har moscato druens søde indsmigrende duft og smag, bare en koncentreret en smule. Vi holder meget af denne vin fordi den samtidig er elegant og ikke for sød, med en fin let syrlig bagkant der fint matcher både den tætte chokolade og den syrlige citrus creme og havtorn.