DKK 395,00

Amarone. Vi går tæt på danskernes foretrukne vine

04.02.2015 kl. 19:00 Gastro & Vino, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 395,00

En rundtur i danskernes foretrukne rødvin. Amarone og Valpolicella vine fra billig supermarkeds udgave til noget af det ypperligste du kan få.

Vi går bag om området Valpolicella hvor nogle af verdens mest kraftfulde og potente vine kommer fra. Dalene (val) med med mange (polli) kældre (cella) er her vi danskere har kastet vores kærlighed hvad vin angår. Danmark er det land i verden er ud fra antal indbyggere køber mest Amarone vin i verden.

Vinsmagningen starter blidt med Valpolicella, over Valpolicella Classico til Ripasso og efterfølgend forskellige Amarone vine. Fra den billige supermarkedsudgave til noget af det ypperligste du kan finde i dette skønne vindistrikt nord for Verona. Vi slutter af med en 16 år gammel sag der sætter Amarones forskellighed i relief.

Der vil i forbindelse med smagningen være let spisning til i form af specialiteter og hjemmelavet versioner af lokal gastronomi, og ikke mindst klassikeren over dem alle - risotto al Amarone med Monte Veronese ost. Ikke et måltid men smagfulde happere som følger smagningen og aftenen til dørs.